Mire jó ez?

„Tááááánc?“ – szinte halljuk a hitetlenkedést. „Mit segít ez a problémáimon? Hogyan segíthetne a tánc elérni a céljaimat?“  – Remek kérdések!

Az MM nem gyors-segély. Élethosszig tartó utazásra invitálunk. Lesz közben öröm, ihletettség és könnyek – ezt garantálni tudjuk. Az MM-ösvényét járva mindenkinek meg kell tapasztalnia saját magában a Mennyei Yin és Mennyei Yang minőségeit, ahogy a kettő kölcsönhatásából sarjadó kreatív és dinamikus erőket is. Ez a kapcsolat táplálja kreatív potenciálunkat és a Bölcs Öreg tudományát. Amint átadjuk magunkat a táncnak, ezek az archetipikus erők maguktól felélednek. Tehát azt nem ígérhetjük, hogy könnyebb lesz az életed, de azt elmondhatjuk, hogy ott van benned egy millió évek alatt kiforrott tudás, és hogy a benned lévő táncosnak van kulcsa ehhez, hozzáfér, és képes vezetni téged a saját utadon.

Táncolunk, mert a tánc egy sosem tanított életteliséget és örömöt ébreszt. Megtanultunk extázisba jönni csupán a tánctól. Ezeken az utazásokon nagyon erős, nagyon személyes felfedezéseket tettünk és teszünk, amelyek átformálják az életünket, újra meg újra. A tánc összeköt minket – a testünkkel, a lelkünkkel, egymással, a külső-belső térrel és az életesszenciával. Ha táncolunk, kilátunk saját fontosságunk téveszméjéből. A tánc terében egységbe kerülünk saját lényünkkel és saját intuitív böcsességünkkel. Belső dilemmáinkra sokszor egyszerűen csak ott terem a válasz. Az MM elcsöndesíti az elmét és figyelmünket a lehetőségek birodalmába vezeti át.

(Susannah & Ya’Acov Darling Khan, Movement Medicine – How to Awaken, Embody and Dance your Dreams)