A mozgás

A mozgás a nyugati ember meditációja. Bármely sport vagy mozgás lehet meditatív, vihet felfedezésekre, adhat önismeretet és alakíthatja a személyiséget.

Ám sokszor érintetlenül hagyja létezésünk többi rétegét: az álmokat, az emlékeket, az érzelmeket. Ahogy elhagyjuk az óvodát, életünk egyre kevesebb alkalmat kínál a szabad, önfeledt mozgásra, az önkifejezésre, a test, a szív és az elme integrált működésére. 

A Movement Medicine a modern lélektani ismeretek és az évszázados sámánisztikus hagyományok ötvözésével ösvényt nyitott egy kiteljesedettebb, közösségibb és felelősebb életszemlélet felé. Útja a tánc. A szabad, belülről építkező, semmilyen szabálynak nem felelő tánc. Ez a mozgás összeköt a térrel, összeköt az anyatermészettel, kapcsolatot teremt múltunk, jelenünk és jövőnk között és megmutatja, hogy hogyan kapcsolódhatunk egymáshoz alkotó, erős közösségben. Ha extázis, akkor a tudatosság extázisa, amely egyre közelebb hoz a jelen pillanathoz, a személyes erő és a vele járó felelősség felismeréséhez.

Számomra ez a tánc az életünk képe: nem lehet jól csinálni, és nem lehet rosszul csinálni, mert nincs etalon, nincs minta, se bíró. Csak csinálni lehet.

A föld megtart, a tűz lelkesít, a víz megtisztít, a levegő megemel, és a hála felszabadít. Szólnak a dobok.